sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Vesirokko

Meillä on nyt vesirokko kolmella pienimmällä, sitten sen onkin koko perhe sairastanut ja hyvä niin. Pienimmällä vaan on suussakin rakkuloita ja tekee kipeää. Pari viikkoa sitten sairasti nelonen saatuaan tartunnan kaveriltaan. Onneksi nämä loput tulivat sitten samaan aikaan.
Esikoinen sairasti rokon vauvana, viiden kuukauden iässä ja samalla sairastin minäkin ja olin todella kipeä. Siksi siis on hyvä, että lapset sairastavat sen nyt lapsuudessa eikä aikuisena. Miehen mummu on 83 vuotias ja ei ole sairastanut koskaan vesirokkoa, olemme sitten nyt vältelleet häntä, koska en halua edes tietää kuinka pahana se hänelle tulisi. No reilun viikon päästä emmem enää tartuta.

Tytöt kakkonen ja kolmonen sairastivat sen 1 ja 2 vuotiaina. Se oli joulunaikaa kun sairastivat, mutta pukki tuli silti. Meillähän ei juuri sairasteta (olen tainnut sen kertoa aiemminkin), nyt sitten kesälle ja lomalle on osunut enemänkin sairastamista, no jospa sitten talvi taas pysyttäisiin terveenä.

Laitanpa vielä kuvan kutosen kasvoista kun on hirveesti nyppyjä......

torstai 19. heinäkuuta 2012

Aurinkoa !

Sehän on jo päivityksen arvoinen asia, eikö? Aurinko siis paistaa miltei pilvettömältä taivaalta pitkän sadekauden jälkeen. Ihanaa. Tuntuu taas kesältä, eikä syksyltä.
Onhan se kiva, vitosella päättyy tänään uimakoulu, se onkin sitten vietetty sateessa ja tuulessa ja hytistessä. Uimaan ei opittu, mutta en sitä odottanutkaan, viime vuonna ei suostunut menemään koko uimakouluun, joten olihan tämänkin edistystä. ja joka päivä on mennyt sinne ja ollut mukana ja tehnyt kuten käsketty. Hyvä siis.

Kolme viikkoa ja pari päivää lomaa koulusta. Menikö muitten mielestä loma nopeasti?? Ihan humauksessa. Vaikka toisaalta lapsista huomaa, että eiköhän loma jo riitä, vaikkeivat sitä myönnäkään. Mutta kyllä sinne kouluunkin touhuihin ja kavereitten tykö on kiva taas mennä. ja hyvä niin, saadaan normirytmi taas. Aikansa kutakin.
Reppuostoksille pitäisi lähteä, vitonen tarvii eskariin repun ja koulutarvikkeet ja esikoinen tarvitsee yläasteelle isomman repun ja tietysti kaikille koulutarvikkeita ja kouluvaatteita ja sen sellaista tarpeellista.

Huomenna tulee taas perhetyöntekijä pitkän loman jälkeen, lapset odottavat kovasti, varsinkin tuo kutonen. Koululaisetkin odottavat kun eivät ole koskaan nähneet, kun aina käy silloin kun ovat koulussa. Minun piti mennä hierojalle, mutta enpä ole aikaa  mihinkään varannut, kun en oikein tiedä sopivaa missään. Ehkä teen sitten jotakin muuta mukavaa, menen johonkin nauttimaan hiljaisuudesta, en edes muista koska olisin ollut missään ilman lapsia.

Nyt kimpsut ja kampsut kasaan ja uimarannalle.

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Luovaa taukoa

On ollut luovaa taukoa vai taukoa luovuudessa vai muuten vaan kiirettä. No mies oli lomalla, neljä viikkoa meni humps vaan. Tänään oli siltä osin paluu arkeen. Remonttia on saatu tehtyä, vaikka säät ovat olleet mitä on. Meillä on vanha talo ja joskus ehkä tilanpuutekin. Ylhäällä on ns. kylmät komerot, lappeen aluset, niin päätimme kaataa seinät komeron ja huoneen välistä ja siitä tuli ns.alkovit, omat pesät. Ja tilaa tuli kummasti. Yksi komero on enää tekemättä. Tosi tyytyväisiä olimme kaikki lopputulokseen.

Olen paljon viime aikoina miettinyt yksinäisyyttä, tukiverkoston ja ystävien puutetta. Yksinäinen voi olla suurperheessäkin. Ystävät on kaikonneet, kai me sitten olemme kummajaisia kun olemme hankkineet  "liikaa" lapsia. Ja kaipaankin kovasti ystäviä. Aikuisiällä ystävän saaminen ei olekaan ihan helppo nakki ja se on kovin surullista. Olisi myös kiva jos olisi niin sanottuja perhetuttuja, että voitaisiin perheet kyläillä ja olla tekemisissä puolin ja toisin. Ja toki minä osaan puhua muustakin kuin lapsista (vaikka moni taitaa luulla muuta). Vaikka lapset ovat ihania ja rakkaita, niin muutakin elämää olisi kiva olla. yritän nyt oikein aktivoitua ja pitää tuntosarvet koholla, jospa vaikka ystävä tulisi vastaan.....

Mistä kaikki puhuu tällä hetkellä??? No säästä....ja se on surkea, aina sataa. Ne helteet ja ihanat aurinkoiset kesäilmat tulevat varmasti neljän viikon kuluttua kun lapsilla alkaa koulu. Voi opettajaparkoja, kun lapset ovat levottomia, kun tekisi mieli ulos ja uimaan. Mutta eipä noita säätiloja voi tilata ja toisaalta ei ne valittamallakaan parane. Sitä vaan huomaa valittavansa milloin mistäkin, osaisipa laittaa sen mieluummin muotoon, että mihin on tyytyväinen, ei olekaan enää niin helppoa.

Meillä on hieman sairasteltukin. Meillä lapset sairastaa tosi harvoin, mutta silloin kun sairastavat, niin sairastavat miltei aina lomalla. Nelosella oli vesirokko ja sitä odotellaan nyt kolmelle nuorimmalle, ompahan sitten sairastettu. Esikoinen ei ole oikeastaan koskaan sairaana ja nyt hänkin oli kolme vuorokautta kovassa kuumeessa, ilman muuta oiretta, lääkäriinkin päädyimme, mutta syy jäi epäselväksi. pääasis kuitenkin että poika on nyt terve.

Päivänpaistetta kaikille!