keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Pari kuukautta

Pikkumiehellä tulee sunnuntaina ikää 2kk, hurjaa vauhtia aika menee, juurihan tuo pieni mies sukelsi maailmaan. Tänään haettiin neuvolasta rotarokote ja uudet mitat, painoa oli jo 4705g ja pituutta 57 cm. Iso pieni mies  <3


Ja huomenna on juhlapäivä, esikoinen täyttää 14 vuotta. Se vasta iso poika jo onkin  :)  Pituutta melkein 180 cm ja painoakin varmaan sopivasti. Muistan kuin eilisen kun hän syntyi. Se oli juhannussunnuntai sinä vuonna ja kamala ukkosmyrsky. Ja aikamoinen ukkosmyrsky oli synnytyskin, ja vannoin, että ei koskaan enää. Samassa paikassa olin kuitenkin 1v3kk myöhemmin ja muutaman kerran sen jälkeenkin. Eli älä koskaan sano ei koskaan.....

Aika kuumaa, sanoisinpa trooppista. Eilen kastoin talviturkin jopa minäkin ja kävin toisenkin kerran uimassa ja tänään taas. Mukavia kesäpäivä kaikille.



sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Kuvia kasvihuoneelta

Nasu on löytänyt lämpimän paikan kasvihuoneelta. Kulkee sinne katon kautta raosta jos ovi on kiinni.



Satoa odotellessa.......



Juhannuksen jälkimainingeissa

Juhannus oltiin mökillä ja nyt palattiin jo kotiin, nyt pyykin pesua ja sen sellaista hommaa, miltä välttyi mökillä. Mukava irtiotto arjesta, vaikka toki sielläkin hommaa riitti, mutta erilaista. Nyt olikin jääkaappi tyhjä, niin kauppaankin piti kiiruhtaa.
Itsellä alkoi juhannuksen vietto ankarassa rintatulehduksessa, että tartti ihan lääkäriin pyrkiä. En muista koska olisin ollut niin kipeä, onneksi antibiootit purivat nopsaan. karmea vaiva.
Muksut kuvasivat ahkerasti, joten kuvapostausta tiedossa.

Lintu oli tehnyt pesän saunan terassin alta. Sen pesän elämää sitten tiirailtiin pyllyt pystyssä tuolta terassin raosta. Yksi poikanen pesässä oli.

Ilmeilyä.....kakkonen, kolmonen ja seiska  :)

Kukko vai kana ja kuvassa meidän nelonen.

Kukkaistyttö  <3 ja hän onkin kutonen  ;)
Kissat osaa nauttia elämästä....Nasu  <3






No siinä kuvia kerrakseen. Jospa itsekin ottaisi kameran käteen ja alkaisi kuvailemaan. Varsinkin tulta kasvihuoneesta voisi ottaa kuvia, kunhan sato alkaa kunnolla kasvamaan ja kehittymään. Kasvihuoneessa on nyt kasvamassa monenlaista tomaattia, eri värisiä, tavallisen kokoista, kirsikkaa, amppelitomaattia ja ihan maassa kasvavaa. On kasvihuonekurkkua, kesäkurpitsaa, erilaisia chilejä, paprikaa, steviaa ja mitähän vielä.....avomaalla on sitten perunaa ja sipulia, tavallista ja punaista.

Nyt jatkamaan kotihommia. toivottavasti kaikilla on ollut onnistunut juhannus ja haavereiltakin vältytty. Huomenna alkaa alennusmyynnitkin.....






keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Juhlakalu



Tässäpä muutama kuva itse sankarista kastepäivänä. Poikasella ikää nyt 6 viikkoa. Äkkiä ne kasvaa, liian nopeasti. Neljä kiloakin tuli täyteen juuri ennen kastepäivää, iso poika jo  ;)








tiistai 11. kesäkuuta 2013

Yrjö....

Ei tullut lapselle nimeksi, vaikka sopisi tämän hetken fiilikseen. Mutta ristiäiset vietettiin lauantaina ja kaikki sujui mallikkaasti ja tunnelma oli mukava. Juhlakalu nukkui koko juhlan miltei läpi. Nimeä, en nyt tähän blogiin laita, koska en ole muittenkaan nimiä täällä kertonut.
Tarjolla oli lohisoppaa, tuoreen sämpylän kera. Päälle juotiin kahvit kera lakkakakun, mustikkapiirakkaa ja pikkuleipiä. Eli hyvin kotoisat tarjottavat. Kiitos äitini, että kaikki onnistui.

No ristiäisten jälkeen alkoi vastoinkäymiset.....ja todellakin onneksi vasta ristiäisten jälkeen. Eli Yrjö saapui meille kylään. Ja sehän on mun ainainen painajainen. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä sairastui nelonen ja pyykkiin meni kaikki patjoa myöten. En ymmärrä mistä tauti  meille tuli, kun ollaan oltu vain kotona Ruotsin reissaajia lukuunottamatta. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä sairastuin itse, samoin vitonen ja kolmonen ja taas tuli pyykkiä, ei onneksi minun toimesta. Olen pessyt ja pessyt, puunannut ja jynssännyt, sairastanut itse ja valvonut. Ja tautiepidemia on meidän perheessä vasta puolessa välissä. Lieneekö ensi yönä loppujen vuoro. Tekis mieli lähteä vaikka mökille pakoon tervehtyneitten kanssa, mutta kukas noita potilaita sitten hoitaa, kun mieskin sairastuu. Eli eipä pääse pakoon. Ei voi mitään suunnitellakaan, odotella vaan koska seuraavaan iskee.

No onni onnettomuudessa nuo leirille menijät sairastivat jo, niin ei jää leiri väliin. Tänään vien tuon nelosen leirille ja torstaina lähtee tuo kolmonen leirille. Harmi, että helteet vaihtuivat vesisateeseen.
Huonejärjestelyitäkin on laitettu uusiksi, taas on isommat yläkerrassa, kun välillä olivat alhaalla.
Jos taas vähän pyykkihuoltoa, vaikkei kertakaikkiaan jaksaisi yhtään mitään!!


torstai 6. kesäkuuta 2013

Yksinhuoltajana

Niin siis otsikosta huolimatta avioliittoni voi hyvin ja on voimissaan. Mutta tämän viikon olen ollut ja olen edelleen vielä ainakin vuorokauden yksinhuoltajana. Mies ja esikoinen ja kolmonen ovat Ruotsissa. Matka on muksujen orkesterin soittomatka, kovasti odotettu sellainen. Isäntä on siellä valvojana. Lähtivät kotoa maananantaina ja tiistain välisenä yönä ja tulevat perjantaina puolenpäivän aikaan.
Täytyy kyllä nostaa hattua yksinhuoltajille, minusta ei varmaankaan olisi siihen, no ainakaan tällä katraalla ja asuen täällä keskellä korpea.

Lauantaina on vielä ristiäiset, niitäkin pitäisi suunnitella, onneksi äitini on siinä apuna ja onneksi olemme ulkoistaneet julat eli pidämme ne muualla, ei tarvitse siis siivota ja puunata  (ja sen huomaa.....). On ollut vitosen kouluunmenotarkastusta, kauppareissuja villien muksujen kanssa, synttärikuskausta, kavereita, uintia, huomenna vielä  vauvan lääkäriä ja ristiäistarvikkeiden ostoa. Ja jos ihan rehellisiä ollaan, parilta muksulta puuttuu vielä osa vaatteista....

Soittajilla on mennyt hienosti. Itselleni on outoa, kun yleensä olen aina kaikilla reissuilla ja retkillä mukana ja vastuussa lapsistani ja nyt pallo onkin miehellä. No on hän raportoinut ahkerasti, tietäen, että pohdin ja stressaan. Ehkä heillekin tekee hyvää ilman holhoavaa äitiä  ;)

Ukkosta pelkään ja sitähän on nyt yksinollessani riittänyt ja ennustusten mukaan tulee riittämään.....kesä on ihanaa aikaa, mutta hyttyset ja ukkonen ovatkin äärettömän ikävät vitsaukset, ilman niitä olisi miltei täydellistä.

Aurinkoa ystävät  :)