maanantai 16. kesäkuuta 2014

Tahaton blogitauko

On vain ollut niin paljon kaikkea muuta. Tärkeänä uutena asiana elämässä on työ, olen ollut paljon töissä ja onnellinen ja kiitollinen siitä. Keikkatyötä, mutta keikkaa on ollut paljon, ei ole tarvinnut olla kuin yhdessä paikassa. Ja se työpaikka on ihana, olen niin jo kiintynyt siihen ja asukkaisiin. Työskentelen siis yksityisessä hoivakodissa, jossa asukkaina on kehitysvammaisia ja mielenterveyspotilaita. Tykkään täydellä sydämellä, juuri minun juttu ja juuri minun paikkani. Oikein odotan, koska minua tarvitaan taas. Juuri olin yli viikon putkeen, heinäkuussa ja elokuussa varmasti vähemmän, mutta sitten on lupailtu taas enemmän töitä syksyn tultua.

Kun on ollut kauan (15 vuotta) kotiäitinä, kodin ja töiden yhdistäminen, ei ole ollut helppoa ja nyt vielä lapsilla on loma, mitä sitten kun siihen balettiin yhdistää vielä koulun, harrastukset ja omat luottamustoimet. No sen näkee sitten. On ihanaa kuitenkin, olla tarpeellinen muuallakin kuin kotona.

No sitten tähän suurperheeseen. Esikoinen päätti kasiluokan, sai hyvän todistuksen ja suorittaa mopokorttia. Teoriakoe meni jo kirkkaasti läpi. Juhannuksen jälkeen poika täyttää maagiset 15 vuotta ja siitä parin päivän päästä lähtee riparille. En ole koskaan ollut hänestäkään erossa niin kauaa.....sitten onkin mopokortin ajokokeet ja rippijuhlat....paljon on hällä ohjelmaa, uutta ja ihmeellistä.

Kakkonen pääsi seiskalta ja sai hyvän todistuksen. Nyt pääasiassa oltu kotosalla, mutta on neiti jo käynyt Särkänniemessä ja festareilla ja odottaa kovasti Hesan reissua sekä laivareissua. Kolmonen sai hyvän todistuksen ja sai viime viikolla odotetun kirjeen, toisen yritys pakittiin ja hän pääsi opiskelemaan musiikkiopistoon. Tämäkin neiti jo kerkesi festareille ja mummulassakin ehti jo olemaan. Hän siis päätti vitosluokan.
Nelonen päätti kolmosen ja on ollut kotosalla. Pääsi ekaa kertaa ilman vanhempia kaverin kanssa uimaan ja kyllä jännitti., Todistus hänellä oli myös paljon parempi kuin osasimme odottaa, koulunkäynti kun oli välillä aika tahmeaa.
Vitonen pääsi ykköseltä ja lähti heti loman aluksi srk:n leirille ja ei ollut aiemmin ollut koskaan missään yökylässä. Reipas oli ja kivaa oli, mutta kyllä oli jännää, niin kotiväellä kuin leiriläisellä. Tämä poika sai loistavan todistuksen.
Kutonen kävi tutustumassa eskariin ja odottaa sen vuoksi kovasti syksyä. Kesäkerhossa on onneksi päässyt käymään ja odottaa laivareissua kuin kuuta nousevaa.
Seiska pääsee myös ekaa kertaa laivalle ja odottaa sitä kovasti, kesäkerhossa on myös tykännyt käydä. Ja uimassa tietysti.
Kuopus on kova menemään ja valitettavasti kova itkemään ja kitisemään....huoh. Uida tykkää kovasti.

Kyllä ruokakulut kasvoivat huimasti loman alettua, eli olen todella kiitollinen kouluruoasta, sen kyllä huomaa, että se puuttuu nyt.
Ja vahvuuteemme muutti kaksi kissanpentua, ihan tavis maatiaispentuja, Peetu ja Helmi.

Tässähän tätä alkanutta kesää, jota on onneksi vielä paljon jäljellä.....


2 kommenttia:

  1. oot sinä ahkera :) hatun noston paikka tuo keikka-työ....

    VastaaPoista
  2. Ahkera sinä! Vau! Meillä oli jo rippijuhlat :) (kolmannet)

    VastaaPoista