torstai 15. maaliskuuta 2012

Kevätvarustelua ja omaa aikaa

Kun alkaa näyttää, että kevättä kohti mennään, on aika päivittää kevätvarusteet tai onhan ne samat varusteet myös kesä ja syksyvarusteet. Tuntuu vaan, että juuri hankin talvivarusteet koko porukalle ja nyt taas varusteiden vaihto. Ja nykyajan vaatteet, varsinkaan kengät, ei montaa kautta kestä. Tosin ei lapsilla välttämättä mahdukaan kauempaa, muttei todella kestäkään. Nytkin yhdellä sun toisella alkaa talvikengät olemaan mennyttä....mutta siis nyt on katsottu jo tulevaan. On ostettu tennaria ja lenkkaria. Välikausitakkia ja housua.  Sievoinen summa uponnut niihin. Mutta minkäs teet, on rikkaus kun on neljä vuodenaikaa.

Meillähän ei ole minkäänlaista tukiverkostoa, ei lastenhoitoapua missään. Ja se on viime aikoina stressannut ja masentanut allekirjoittanutta oikein urakalla. Neuvolasta on ennenkin tarjottu puhelinnumeroa perhetyöhön, mutta kynnys pyytää sieltä (tai mistään muualtakaan) apua on ollut tosi korkea. No nyt sitten suivaantuneena jatkuvaan avuttomuuteen, soitin sinne. Olin varautunut, että joudun johonkin pitkään avuntarvejonoon. Mutta mitäpä vielä, heti oli tälle viikolle aika. ja tänään tuli ihana perhetyöntekijä ensimmäiselle tutustumiskäynnille. Pelkäsin, miten lapset suhtautuvat, kun eivät olleet kovin innoissaan, kun eivät ole missään juuri hoidossa olleet. Ja nuorimmainen on kova vierastamaan. Mutta meni niin hyvin, lapset olivat innoissaan ja kaikilla oli kivaa. Tänään olin itse paikalla, mutta ensi kerralla saan poistua paikalta. Ja nyt siis minulla on arkena omaa aikaa kolme tuntia kerran viikossa. Niin ihanaa! Mietin vaan, että miksen ottanut yhteyttä aikeisemmin?

Kevättä kohti mennään, ihanaa. Itse en ole lainkaan talvi-ihminen. Mutta olkaahan varovaisia, on liukasta, katoilta putoaa jäätä ja lunta. Että vaikka kevät on huumaavaa aikaa, olkaa tarkkana.

3 kommenttia:

 1. Hieno homma kun otit yhteyttä perhetyöhön!Kyllä sieltä pitäisi jonkinlaista apua saada!
  Jaksamista kevääseen ja puuhasteluun!
  ps.Mullahan on 9 lasta:)

  VastaaPoista
 2. Juu luin sun blogia. Oli hetken, viikon pari, etten päässyt sun blogiin lainkaan ja nyt eilen yllättäen pääsin. Ois kiva jutskata sun kanssa. Millaista kommenttia olet saanut lasten lukumäärästä? Teidän elämästä yleensä? Sun jaksamisesta? Tunnetteko muita suuria perheitä. me kun ollaan aina joka paikassa suuri hämmästelyn ja kummastelun aihe.....eikä aina mitään kivaa.

  VastaaPoista
 3. Laitapa mulle sähköpostia os. s.suvi8@gmail.com ni tutustutaan paremmin ;)

  VastaaPoista