torstai 17. toukokuuta 2012

Kevätretki

Olin eilen mukana lasten koulun kevätretkellä. Olen ollut mukana joka vuosi, on käyty Haapamäen höyryveturipuistossa, Lahdessa, Hämeenlinnassa, Helsingissä, Tampereella ja tänä vuonna oli vuorossa Pori ja Merikarvialla sijaitseva Muumaa.

Klo 8.15 lähdimme koululta ja suuntasimme Satakunnan museoon. Sieltä löytyi jos jotakin mielenkiintoista, nykyään voi museosatakin löytyy momenlaista omaan elämään kuulunutta. Eli itsekin on kohta jo museokamaa  :) Kävimme myös Yyterin sannoilla juoksemassa, kuinka paljon olikaan kengissä hiekkaa. Sitten suuntasimme ns. pääkohteeseemme Muumaahan eli Koivuniemen herraan Merikarvialle. Paikka oli todellakin positiivinen yllätys, mutta sen sai aikaan paikan isäntäpari, joka sai niin isot kuin pienetkin mukaan ihan innoissaan.
Ensin saimme soppalounaan ja sen jälkeen alkoi "työnteko", eläinten hoito ja pienet kunnostustyöt. Pääsimme lypsämään, niin kuttua kuin lehmääkin. Lapset saivat kaakaojauhoa mukiin ja päälle lypsivät maitoa suoraan lehmästä jokainen -aivam oikeasta lehmästä. Ylisillä sai temppuilla heinäpaaleilla ja heinäkasassa, sai uida kauralaarissa. Oli kesyrottia, chinchilla, kaneja, lampaita, kilejä, hevosia, kanoja, kilpikonnia, possuja yms. Oli poniajelua, traktoriajelua ja pääsivätpä lyömään jokainen halukas päreen myös pärekattoon.
Kaikki eläimet olivat kesyjä ja niitä sai ruokkia.

Todellinen elämys maalaislapsillekin. Sieltä lähdettyämme suuntasimme ostoksille Kankaanpäähän, limsa ja karamellit taisi olla myyntivaltti. Koululla olimme taas klo 19. Raskas reissu, mutta mukavaa oli ja ilmakin suosi. Olisihan tuo maatilaelämys ollut aika epämukavaa vesisateessa. Ja nyt kuvapläjäys.

Jokainen syötti nälkäisiä kilejä tuttipullolla.


Tässä teinikana kämmenen päällä.

Oudokkeihin kuului maakilpikonna Seppo sekä seuraavassa kuvassa oleva käärmevauva.
Oma ehdoton suosikkini oli tämä minipossu, joka ei kyllä ollut kovin mini.....

Lehmälle heinää.

Uimassa kauralaarissa.
Pärekattotalkoissa...

Ja kaakaoon maitoa suoraan lehmästä.

Suosittelen paikkaa lämpimästi.

Tänään onkin sitten siivottu ja tyhjennetty nurkkia. Jätelava on pihassa ja sinne vaan kaikki turha ja terpeeton ja sitä riittää. Huomenna tulee hiekkaatikkoon uudet hiekat.

Kerkesinpä tänään salillekin kaverini kanssa, vielä tuntui reisissä maanantain kahvakuulatunti, mutta hyvä, että tuntuu, jos vaikka rasva palaa.

1 kommentti:

  1. No on ollu varmasti mahtava kokemus ja retki!Mielenkiintoinen paikka kieltämättä,meillä on perheen kanssa ollut tapana joka vuosi ainakin yrittää käydä jossakin eläin-puistossa.Isommillekin,teineille elämyksiä nuo maataloissa olevat eläinpuistot!

    VastaaPoista