maanantai 6. toukokuuta 2013

Keltaista

Kotona taas....uusi yritys. Ehdittiinhän sitten viime viikolla olla 1.5 vrk vauvan kanssa kotona, kun tuli lähtö takaisin sairaalaan. Perjantaina oli käynti lastenpolilla lastenlääkärillä ja kaikki oli hyvin, paitsi lääkäri oli sitä mieltä että vauva oli keltainen. Itse en kyllä huomannut mitään. No labran kautta kotiin odottamaan vastausta ja soittohan tuli, että arvo oli yli 300 ja osastolle valohoitoon mars.
Harmitti vietävästi, oli vitosen 7 vuotissynttärit ja kaikki ja hormonit tuskin auttoivat asiaa. Porasin koko matkan sairaalaan, en sen takia, että vauva oli keltainen, enkä sen takia, että olisi isosta ongelmasta kyse (onneksi!), vaan harmituksesta.

Perjantai-iltana alkoi sinivalohoito, jossa vauva onneksi viihtyi hyvin, ei tarvinnut keksiä keinoja millä pysyisi siellä mahdollisimman suuren määrän. Lauantaiaamuna oli arvot jo laskeneet hienosti ja paino noussut miltei syntymäpainoon. Lauantai-iltana loppui valohoito ja sunnuntaiaamuna olisi arvojen tarkistus ja siitä riippuisi alkaisiko uusi vuorokausi valoissa vai häämöttäisikö kotiinpääsy. No arvot olivat enää luokkaa 200 ja kotiin päästiin. Ihanaa  <3. Nyt sitten otetaan ikkunasta tulevaa valohoito kotona ja toivotaan, että bilirubiiniarvot pysyvät kohillaan.

Synnytyksestäkin voisin kertoa jossakin vaiheessa, kun oli vallan erilainen kuin ennen, mutta ehkä sitten myöhemmin.

Lupasivat lämpimiä ilmoja ja ihanaa auringonpaistetta, ja siltä se alkaa nyt näyttää, niin ihanaa. Itse aina herään henkiin auringon myötä, kyllä se vaan on sitä elämän eliksiiriä.
Aamulla riemuitsin siitä, että saan laittaa pyykkiä ulos kuivumaan ja ihanan raikkaan tuoksun niihin, mutta....astuin hetki sitten ovesta ulos ja totesin että eipä tartte pihalle ripustella. Naapuri on kyntänyt peltoaan ja levittänyt sitä itseään pellolle ja haju oli silmiä kirvelevä.....eli ei sitä hajua pyykkeihin kiitos. No se kuuluu kevääseen, sekin.

Ihanaa, aurinkoista päivää kaikille  <3


3 kommenttia:

 1. No onpa ihanaa että ootte kotona! Pyykin kuivatuskelejä minäkin oottelen :) Nyt näyttäis olevan aurinkoaa luvassa!

  VastaaPoista
 2. Ikäviä tuollaiset yllätykset. Mutta onneksi nyt olette kotona ja vauva voi hyvin, sehän on pääasia.

  Täälläkin päässä jännät ajat alkaa, tänään täytyy soittaa äitiysneuvolaan ja varailla ekaa aikaa. Ihanaa, jotenkin tuntuu ettei vielä uskalla uskoa tätä todeksi.

  Mullakin eka koneellinen pyykkiä peseytymässä ja suunnitteilla on pestä vielä toinen mokoma, ellei kolmaskin, kun täällä on niin ihana ilma ja lupas auringonpaistetta koko päiväksi. Koko talven olen odottanut että pääsee ulos laittamaan pyykkejä ja nyt vihdoin!
  Minttu

  VastaaPoista
 3. pikkuisen kanssa se alku voi joskus alkaa "taka-kautta",mutta onneksi vauva saa hyvän hoidon...toivotaan parempia aikoja nyt eteenpäin <3
  meillä vielä sen verran pölisee etten kehtaa pyykkiä pihalle ripustella,kunhan saan pihan haravoitua pyykkitelineen alta,niin sitten alkaa ihana kesä-aika pyykkäyksessä.

  VastaaPoista