perjantai 5. heinäkuuta 2013

Maista, maista mansikkaa.....

Se on mansikka-aika nyt meneillään. Just käytiin poimimassa joku 8kg mansikoita ja oli ihan hirrrrveen hirrrrveen kuuma. Ei pitäs valittaa, mutta.....vielä pitäs reilut kymppikilo kerätä. 20 kiloa tarvii ainakin saada pakkaseen ja nekin loppuu varmasti talven aikana kesken.
Kohta teen mansikkakakun, juur otin kakkupohjan uunista. Nam.

Mustikoita ja vadelmia tarvis saada kans pakkaseen. Ite en mene kumpiakaan keräämään, kun pelkään käärmeitä niin hirveästi. Äitini ehkäpä kerää ja eräs sukulaismies. Niihin heitän toivoni noitten marjojen suhteen.

On luvattu taas kovia ukkosia, tosi pelottavaa. Pelkään ukkosta ihan hirveästi, kumpa kiertäisi meidät tai kumuaisi vaan kauempana. Ja jos on pakko ukkostaa, niin ei yöaikaan please.

Isännällä alkaa olla pari viikkoa lomaa takana, loma puolessa välissä siis. Liian nopsaan menee. Vielä pitäisi ehtiä Puuhamaahan, Poriin, Kiviniittyyn ja pari muuta juttua. Ja tokihan nuo ehtii, mutta en halua olla joka päivä reissussa. Juuri tiistai-keskiviikon isäntä oli kakkosen, nelosen, vitosen ja kutosen kanssa laivalla. Ja vitsi niillä oli kivaa. Haikeana kuuntelin ja katselin kuvia. Itse kun en tykkää laivamatkailusta, kun voin niin helposti pahoin.

Uimakouluakin on vitosella vielä luvassa ja pianhan ne koulutkin alkaa taas. Elämänmuutosta taas, kun kakkonenkin menee yläkouluun ja on varmasti erilaista kuin esikoisen kohdalla. Samoin vitosesta tulee oikea koululainen, vaikka eskaria onkin siellä jo vuoden käynyt. Ja seiskakin pääsee jo päiväkerhoon. Tietää taas reppujen ja sellaisten hakintaa osalle porukkaa.

Nyt mansikkakakun tekoon. Maistuvia kesäpäiviä.
1 kommentti:

  1. Niin se aika rientää :D
    Ja vauvelista kasvanu suloinen pikku herra <3

    VastaaPoista