torstai 29. joulukuuta 2011

Joulun jälkeistä elämää.....

Taitaa moni muistaa Tapaninpäivän 2011 ja sen jälkeisen elämän. Siihen sopii hyvin biisin sanat: "Myrsky repii puita, taivas salamoi...."  Jälki oli kuin sotatantereella....puita ristiin rastiin kaatuneina teitten yli, eikä mitään pieniä puita, vaan valtavia kuusia ja mäntyjä. Kyllä tuntui että ollaan luonnon armoilla ja niinhän sitä ollaankin.

Meillä katkesi sähköt tapanin aamuna hiukan ennen kahdeksaa ja meillä loppuu silloin myös veden tulo ja hotelli helpotuksessa käynnit. Sanoisinko että aika hankalaa tällä porukalla. Kaipa sitä itse käy vaikka metsässä riu' ulla (ei tosin kovin mielellään, mutta pakon edessä), mutta lapset onkin toinen juttu. Lähdimme sitten mökille, siellä toimi kaikki mukavuudet. Onneksi on siis lyhyt mökkimatka ja onneksi oli kreivin aikaan hankittu mökki. Toki eläimet tarvitsi käydä kotona hoitamassa, paitsi koirat jotka reissasivat mukana. Ja samoin piti käydä lämmittämässä ja katsomassa ettei ole vaurioita kotona. Välillä kuljettiin kiertoteitä, kun puut katkaisivat kulkuyhteydet. Kaatuipa yksi puu matkan varrella auton eteenkin, hui. Ja se kaatuva puu ei paljon varoittele, kaatuu vaan samantien.
Roskiin sai heittää jouluruokia jääkaapista ja pakasteesta sulaneita pakasteita. 55 tuntia kesti meidän katkos ja ilman mökkiä olisimme olleet ihan pulassa.

Joulu meni muuten hyvin. Lahjoja tuli lapsille valtavasti. Moneen niistäkin tarvittiin sähköt, että sekai lapsilla oli suurin harmitus. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi ja vieraita oli joulupöydässä, tunnelma oli kohdillaan, kunhan ei katsonut ikkunasta ulos. Ei lunta, pelkkää kuraa ja märkää. Sanoinkin, että ikkunoihin verhot kiinni ja kuvitellaan, että siellä on ne hanget korkeat nietokset ja pakkanen paukkuu...Tuleekohan lunta tänä talvena lainkaan??
Isää kävimme muistamassa haudalla ja muitakin samaan paikkaan siirtyneitä. Isän kaipuu vaan edelleen on kovin suuri.....

Alemyynnit ovat alkaneet....ei voi olla huomaamatta, kun lehtiä lukee tai katsoo televisiota. Lapset kävivät jo eilen tuhlaamassa rahojaan, kun lelut ja pelit oli alessa -30%. Itseä syyhyttäisi sisustusalet ja vähän vaatteetkin. Mutta toisaalta se ryysis ei kiinnosta...

Mukavia vuoden viimeisiä päiviä kaikille teille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti