keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Kolme yötä jouluun on....

....laskin aivan itse eilen.....

Niin se vain on, joulu on ihan ovella. Lapsilla on tänään virallisesti viimeinen koulupäivä, tosin huomenna haetaan vielä aamulla todistukset. Saapas nähdä minkälaisia todistuksia...
Eilen oli koululaisten joulujuhla, oikein sellainen ihana, perinteinen kuusijuhla. Oli ihania esityksiä ja pukkikin pistäytyi jakamassa kaikille joulupussit. Kaikki lapset esiintyivät, siis omat ja vieraat. Kun on pieni koulu niin kaikki saavat esiintyä. Isot näyttää jo aika isoilta siellä pienten joukossa. Joulujuhla oli esikoisen viimeinen ala-asteella, hui. Yläasteelle meno syksyllä edessä ja se ahdistaa äitiä todenteolla.

Jouluaaton ruokalistaa pitäisi miettiä ja siitä tehdä kilometrin mittainen kauppa-lista. Kinkku on jo sulamassa, sen paistan perjantain aikana. Syöjiä meillä onkin oman perheen yhdeksän hengen lisäksi kuusi aikuista. Vähän olen saanut delekoitua ruoan laittoa muillekin.

Tämä joulu on niin erilainen ja kipeällä tavalla. Isä puuttuu....isä on viettänyt kanssamme joulua niin kauan kuin jaksan muistaa. Ei muistu mieleen siis olisiko joku vuosi jäänyt väliin...nyt isä on poissa. Tänä vuonna muistelemme isää haudalla. Löysinkin kaupasta aivan ihania enkeli hautakynttilöitä. Sellaisen aion viedä isälle ja mummulle ja vaarille ja muillekin läheisille poisnukkuneille.

Paketit tarvitsisi vielä kääräistä paperiin, niitä on hirvittävästi, ainakin 50 kpl, osa on jo paketoitu, suurin osa ei. Huoh. Pojan orkesterin levy piti sujahtaa moneen joulupakettiin, mutta se ei sitten ehtinytkään jouluksi.

Mutta nyt siivous jatkukoon...lieneekö enää siistiä jouluaattona??

1 kommentti:

  1. Mä olen siivonnut koko päivän ja silti kaaos on valtava :D Isla on pahin sotkija, kun toisessa huoneessa siivoan, niin toisessa tyttö tyhjentää kaappeja, laatikoita.. Paketteja pitäisi itsekin ensi yönä kääriä ;)

    VastaaPoista