maanantai 16. heinäkuuta 2012

Luovaa taukoa

On ollut luovaa taukoa vai taukoa luovuudessa vai muuten vaan kiirettä. No mies oli lomalla, neljä viikkoa meni humps vaan. Tänään oli siltä osin paluu arkeen. Remonttia on saatu tehtyä, vaikka säät ovat olleet mitä on. Meillä on vanha talo ja joskus ehkä tilanpuutekin. Ylhäällä on ns. kylmät komerot, lappeen aluset, niin päätimme kaataa seinät komeron ja huoneen välistä ja siitä tuli ns.alkovit, omat pesät. Ja tilaa tuli kummasti. Yksi komero on enää tekemättä. Tosi tyytyväisiä olimme kaikki lopputulokseen.

Olen paljon viime aikoina miettinyt yksinäisyyttä, tukiverkoston ja ystävien puutetta. Yksinäinen voi olla suurperheessäkin. Ystävät on kaikonneet, kai me sitten olemme kummajaisia kun olemme hankkineet  "liikaa" lapsia. Ja kaipaankin kovasti ystäviä. Aikuisiällä ystävän saaminen ei olekaan ihan helppo nakki ja se on kovin surullista. Olisi myös kiva jos olisi niin sanottuja perhetuttuja, että voitaisiin perheet kyläillä ja olla tekemisissä puolin ja toisin. Ja toki minä osaan puhua muustakin kuin lapsista (vaikka moni taitaa luulla muuta). Vaikka lapset ovat ihania ja rakkaita, niin muutakin elämää olisi kiva olla. yritän nyt oikein aktivoitua ja pitää tuntosarvet koholla, jospa vaikka ystävä tulisi vastaan.....

Mistä kaikki puhuu tällä hetkellä??? No säästä....ja se on surkea, aina sataa. Ne helteet ja ihanat aurinkoiset kesäilmat tulevat varmasti neljän viikon kuluttua kun lapsilla alkaa koulu. Voi opettajaparkoja, kun lapset ovat levottomia, kun tekisi mieli ulos ja uimaan. Mutta eipä noita säätiloja voi tilata ja toisaalta ei ne valittamallakaan parane. Sitä vaan huomaa valittavansa milloin mistäkin, osaisipa laittaa sen mieluummin muotoon, että mihin on tyytyväinen, ei olekaan enää niin helppoa.

Meillä on hieman sairasteltukin. Meillä lapset sairastaa tosi harvoin, mutta silloin kun sairastavat, niin sairastavat miltei aina lomalla. Nelosella oli vesirokko ja sitä odotellaan nyt kolmelle nuorimmalle, ompahan sitten sairastettu. Esikoinen ei ole oikeastaan koskaan sairaana ja nyt hänkin oli kolme vuorokautta kovassa kuumeessa, ilman muuta oiretta, lääkäriinkin päädyimme, mutta syy jäi epäselväksi. pääasis kuitenkin että poika on nyt terve.

Päivänpaistetta kaikille!

2 kommenttia:

  1. kiva kuulla teidänkin kesän touhuista,remontti vie aina paljon aikaa,ja rahaa.Mutta lopputulos on varmasti jokaista miellyttävä!
    Meillä sateen lisäksi valitellaan tekemisen puutetta,mutta niin se vaan on kesä syksylle kääntymässä!

    VastaaPoista
  2. Ystävien puute on kyllä todellista minullakin, vaikka olen onneksi täysin kotihiiri ja yleensä aika tyytyväinen näinkin, joskus vaan kaipaa muutakin seuraa kuin oma perhe.. ;o)

    Meitä ei ole paljon huonot säät haitanneet, isommat lapset käy joessa uimassa vähän väliä. Reissuunkin lähdetään vasta loppukesästä , toivottvasti sitten on paremmat ilmat! ;o)

    VastaaPoista