perjantai 17. elokuuta 2012

Arkinen aherrus alkoi

Niin se sitten alkoi, arki ja aherrus. Kyllä on ollut jännittävä ja stressaava viikko. Väsynyttä porukkaa, varsinkin pojilla on ollut jännittävää, tuo yläasteen aloitus ja eskarin aloitus. Illalla ei tarvitse paljon unta etsiä. Onneksi harrastukset alkavat vasta 1-2 viikon kuluttua, niin ehtii tasaantua, tällä viikolla ei olisi jaksanut. Minäkin olen ollut ihan puhki, koko ajan miettinyt ja stressannut ja käynyt ylikierroksilla.

Esikoisella tosiaan alkoi "uusi elämä", kun alkoi yläaste. Aamulla lähtee koulukyydillä 7.15 ja palaa kotiin noin 15.30, vaihtaa bussia matkalla mennessä ja tullessa. paljon uusia tuttavuuksia, uusia aineita, uusi koulu, uusia tapoja, paljon uutta siis. Äiti on koko ajan vähän sydän syrjällään ja voi vain toivoa, että kaikki menee hyvin ja alkaa sujumaan, niin itse koulutyö kun sosiaalinen elämäkin. Eihän siinä voi muuta kuin uskoa, toivoa ja kannustaa.
Kakkonen meni kutoselle, kuuluu nyt siis alakoulun vanhimpien porukkaan ja se kyllä näkyi, kun eskarilaisen kanssa siellä koulun mäellä maanantaiaamuna seisoskelin. kakkonen pärjää, siitä ei ole huolta.
Kolmonen meni neloselle. Hällä on hiukan haastetta kaverisuhteissa. Tytöillä kun ei koskaan ole helppoa....ja kun valinnanvaraa ei kamalasti ole, kun ei lukumäärällisesti montaa tyttöä. Kiukkua on ollut ilmassa, johtunee ihan vaan tästä arjen alkamisesta.
Nelonen aloitti kakkosluokan, on ollut, iloinen ja reipas oma itsensä. Ei huolta huomisesta.
Vitonen meni siis tuonne kouluun myös, eskariin, siellä hän häärää eka ja tokaluokkalaisten seassa. Jännää on ollut, kavereitakin saanut ja oppinut typeryyksiä lähinnä sanallisessa muodossa. Ruoka on ollut pahaa ja nälkäinen poika kotiutunut joka päivä, äitiä se vaivaa, poikaa ei. On vain niin hienoa päästä isojen maailmaan ja kulkea itse koulubussilla, ilman äitiä. Retkelläkin on käyty jo kerran. Eiköhän sekin siitä ala sujumaan....

Kutonen ja seiska sitten ovat vielä kotona, tosin kutonen käy perjantaisin kerhossa ensi viikosta alkaen. Kotona on rauhallista, ihan vähän liiankin rauhallista. On todella omituista että kotona on vain kaksi lasta. Kutosella on tylsää, ei ole kavereita, ei ole tekemistä, koska ne koululaiset tulee, hänkin haluaa kouluun....
On ulkoiltu, askarreltu, pelattu, käyty lenkillä, käyty naapurissa, ja tehty retki Kiviniityn kotieläinpuistoon. Eli kaikkea kivaa, mutta se ei vedä vertoja sille, että muut saa mennä kouluun.....

Kaunis hymy, kenties pientä oikomishoidon tarvetta.


Tämä rouva strutsi ei niin vieraista välittänyt ja mekin hieman kiersimme hänet kaukaa.....

Tämän villisian aitauksen seinässä luki, että ei saa ruokkia eikä työntää kättä aitauksen sisäpuolell. No ei olisi tullut ihan heti mieleen silitellä.....


Evästauko

Pomp pomp pomppulinna.

Aurinkoista viikonloppua kaikille.


2 kommenttia:

  1. Siitä se koululaisten arki lähtee pikkuhiljaa sujumaan ja pienempien aamut kotosalla,nekin vaativat oman osansa sopeutumisessa.
    Tyttöjen kohalla oon huomannu ihan saman,jatkuvasti joku jossain nahistelee,ei oo kavereita.Tytöillä se on ihan luonteen-omaista,sellainen "henkinen" valikoiva kaveri-suhteen luominen..Joskus tosi rasittavaa ja äiteen sydämeen kipeää tekevää,toisinaan niin lapsellista touhua ettei tiiä miten päin olisi.
    Jaksuja sinne arkeesi <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos Suvi. Samoin sinne teille!

    VastaaPoista