keskiviikko 22. elokuuta 2012

Sataa sataa ropisee....

.....mutta kovin oli lämmin aamulla eilisaamuun verrattuna. Toissayönä meillä oli kaikki ikkunat huushollissa auki ja aamulla mittari ulkona näytti nollaa ja sisällä oli todella kylmä....ja oli toki pihallakin, hanskoja piti etsiä käsiin. Mutta niin ne vaihtelee, tänä aamuna samaiseen aikaan mittari näytti +14 ja taivaalta tuli vettä kaatamalla. Esikoista lukuunottamatta kaikki taipuivat saappaisiin ja sadevarustuksiin. No otti se esikoinenkin sateenvarjon mukaan. Siitä varmaan huomaa vanhenneensa, kun pukeutuu mielellään nii ettei kastu....

Eilen sain puoli ämpärillistä mustikoita, pari pussia laitoin pakkaseen, mutta sitten leivoimme pari piirakkaa ja mustikkamuffinseja. Illalla ne ovat varmasti muisto vain,kaikki tykkäävät kovasti marja-ja omenapiirakoista, paitsi vitonen ja isäntä.
Vieraitakin olisi vaikka voinut kutsua. Nykyään tulee tosi harvoin kutsuttua vieraita. Ja nykyäänhän ei kukaan tule kutsumatta. Tylsää että se tapa on kadonnut, vaikkakin silloin kun huusholli on kuin pommin jäljiltä, niin ei ne yllätysvieraat kovin kivoja ole. No meidän porukkahan ei viitsi mennä koskaan kutsumatta, kun meitä on niin monta....no eipä meitä kovin usein mihinkään kutsutakaan - varmasti samasta syystä.2 kommenttia:

  1. Nykyään ei tosiaan tule mentyä extempore mihinkään:( Ja meillekkään ei kutsut kovin usein käy vaikka meitä on enää seitsemän henkinen perhe. Mä kyllä aina vein jotain leivonnaista mennessäni, ettei kenellekkään jäisi sellainen olo, että tyhjennetään kahvipöytä:D
    Täällä ei sada...vielä.

    VastaaPoista
  2. Mikähän vie ihmiset ettei jouda kyläilemään?harrastukset,media jne...luulen mä..Tuskin sitä entis-aikaankaan mitään herkkua pöytään oli tarjolla,ihmisillä oli ainakin aikaa enemmän ku nykyään:)
    Täälläkin sataa...ja ilma on ihanan viileetä,ei kuitenkaan liian kylmää!

    VastaaPoista