sunnuntai 12. elokuuta 2012

Remontti hienosäätöä vaille valmis

Eli meillähän on koko kesä tehty remonttia. Ja hommahan venyy, kun tehtyä ei saa pitkään aikaa kerralla, kun on samalla hoidettava muksut ja ruoat ja muut. pari kertaa pyysin apua lastenhoitoon, jotta olisi saatu enemmän kerralla tehtyä, mutta eipä onnistunut. Meillä siis pienesti laajennettiin. Vanha talo, niin yläkerrassa on molemmin puolin ne ns. lappeenaluset, kylmät komerot. Turhaa tyhjää tilaa siis. Päätimme kaataa seinät, huoneen ja komeron välistä, saatiin kaikille yläkerran väelle eli neljälle lapselle omat alkovit tai ns. pienet huoneet. Jokainen sai valita tapettinsa ja laminaattinsa itse eli jokainen on myös erilainen alkovi. Toisen puolen komero oli 7 m pitkä ja noin 130 cm leveä ja toisen puolen komero oli n. 4 m pitkä ja 130 cm leveä. Tuohon pidempään tehtiin väliseinä, niin tuli tyttöjen puoli ja poikien puoli. Alkovin mahtui sängyn lisäksi pieni hylly, lamput ja löhöilytyynyt yms.
Nyt on siis vielä listat laittamatta ja oviaukot viimeistelemättä. Nyt kuvia materiaaleista mitä muksut halusivat.


Kuvissa näkyy tuollainen raita tai paunauma, mutta ei siellä oikeasti sellaista ole. Eli pääseinä tytöillä oli tuota hempeää sydäntapettia ja päädyt tuota pystyraitaa. tapetointia hiukan hankaloitti tuo viistokatto ja tapettihan tuli lattiasta kattoon.  Ja tila ei suurensuuri ollut meidän kokoisille ihmisille. Ensinhän tietysti kaikki seinät eristettiin ja levytettiin.
Lattiamateriaalia oli sama tytöillä ja vitosella. Eli valkeaa laminaattia.
Vitonen toki halusi omasta alkovistaan poikamaisemman. Ja ehdottomasti kellon seinälle. Tapeteista päädyssä on tiiliseinätapettia, joka on muuten livenä paljon hienompi kuin kuvassa. Se on tosi hieno ja pääseinät tehtiin jalkapallopaitatapetilla.Siyyen viimeinen alkovi tehtiin esikoiselle ja hän valitsi päihin Lontoota ja pääseinään Halliwoodia ja lattiaan teemaan sopivaa äärettömän ihanaa hiukan kuvioitua laminaattia.Ja kaikki ovat tyytyväisiä. Esikoiseta oli hommassa jo todella suuri apu.

Huomenna alkaa se arki, jännittää ihan hirveästi. saapa nähdä miltä arki näyttää....

1 kommentti:

  1. mukavaa,ku ootte saanu rempan kuitenki jo noin pitkälle!Ihanat kuosit kaikilla,tuo tiiliseinä-tapetti minusta niin eläväisen ja aidon näköinen!

    VastaaPoista