lauantai 4. elokuuta 2012

Vähiin käy ennenkuin loppuu.....

Siis loma meinaan. Kunnon kesäisiä hellekelejä ei ole tullut, mutta hyvin se loma on mennyt näinkin. Nyt tulevan viikon aikana onkin sitten katsastettava että kaikilla on kaikki tarvittava.
Esikoinenhan oli kasvanut kaikista vaatteistaan ulos, joten hän on tarvinnut koko vaatekaapin sisällön uusiksi, samoin tarvitsi hankkia uusi koululaukku ja koulutarvikkeita ja vielä varmasti parturiinkin pitäisi ehtiä.
Kakkonen, kolmonen ja nelonen ovat saaneet joitakin uusia vaatteita, koulutarvikkeet tarvitsee vielä hankkia. Kakkonen osti itselleen mummulareissulla uuden koululaukun, kun minä en luvannut, koska vanha oli vielä ihan hyvä. Vitonen aloittaa eskaritaipaleensa tuolla koulun eksarissa. tarkoittaa sitä, että on niinkuin koululainen siellä eka ja tokaluokkalaisten joukossa. Hänelle on ostettu reppu, penaali ja koulutarvikkeita, vaatearsenaali tarvitsee vielä tarkistaa ja kaipa nuo kaikki tarvitsee parturiin vielä. Aika paljon siis hankintoja vielä.
Toukokuussa odotin lomaa kuin kuuta nousevaa, mutta aikansa kutakin, nyt olen vallan tyytyväinen, että koulu alkaa ja päiviin tulee taas rytmi. Vähenee naohistelutkin kenties, kun ei tarvitse koko ajan katsella samoja naamoja. Vaikka onhan meillä kavereita käynyt toki kesälläkin ja meidän muksut kavereilla.

Meillähän aloittaa nyt eka yläasteella seiskalla, sitten meillä on kutosluokkalainen, nelosluokkalainen, kakkosluokkalainen ja eskarilainen. Kutonen käy kerhossa kerran viikossa ja viimeinen villahousu on vain äidin ilona. eli monenlaista mahtuu porukkaan, paljon muistettavaa ja paljon erilaista. Pitää äidinkin pään kunnossa, ei pääse dementia iskemään.

Juuri muistelimme mitä kaikkea on kesällä koettu...on ollut särkänniemen reissua, powerparkia, leirejä, mökkeilyä, konsertteja, kesäteattereita, yökyläreissuja, mummulareissua isommilla, uimakoulua, shoppailua, remonttia, yyteriä, eli paljon kaikkea erilaista,vaikka tuntuu että ollaan oltu vain kotonurkissa. Kaikista näistä syntyy muistoja, muistoja joita voi sitten myöhemmin muistella, tärkeitä sellaisia. Kukapa meistä ei muistaisi montaakin kivaa vaikka vain ihan pientä hetkeä tai juttua lapsuuden kesistä.....

1 kommentti:

  1. Ihana kesä on tosiaan kohta takana,sateistakin huolimatta muistoja täynnä!
    Itse kävin 2.n tytön kanssa eilen koulutarvike-ostoksilla,ja toivon että se kerta riittää!Yläaste-ikäiset ovat huolehtineet ite tavaroistaan...
    Lasten loma loppuu,äidin "loma" alkaa;)

    VastaaPoista