maanantai 17. syyskuuta 2012

Uusi viikko, uudet kujeet

Tai no, eipä tämä viikko muista paljon muutu. Ihan normiarkea ja illat harrastuksiin kuskausta. Vaikkakin olen saanut siitä hiukan helpotusta, kun osa harrastuksista kuskataan kaverin vanhempien kanssa kimppaan. Osan kanssa sujuu hyvin, osan kanssa vähän vähemmän hyvin, mutta jotenkuten.

Viikonloppu oli sadonkorjuu viikonloppu. Osa perheestä kävi sienessä, niitä sitten laiteltiin. Sain ison ämpärillisen puolukoita, samoin kerättiin puu puhtaaksi luumuista. Huomenna lähden omenoita keräämään, omat omenapuut ovat kovin huonoja.
Muutenkin oli mukava viikonloppu, ei ollut pakollista menoa mihinkään, se sekä virkistää että laiskottaa....

Esikoisella on ollut yksi kaveri ylitse muiden koko täällä olo ajan, koko alakoulun ajan. kaveri vaan on vuotta nuorempi ja jäi vielä alakouluun kun poika itse nyt siirtyi yläkouluun. Minua mietitytti kovasti miten kaveruuden käy, kun arki-iltaisin ei oikein ole aikaa kyläillä ja muuta. Pojat ovat kyläilleet sitten viikonloppuisin ja hyvin toimii. Ja kaveruus voi hyvin, miltei paremmin, kun eivät näe arkena, niin on taas uutta juttua kertynyt viikon aikana. Uusiakin kavereita toki poika on saanut ja hyvä niin. Tällä hetkellä on ns. erikseen koulukaverit ja kotikaverit.
Kolmonenkin oli kaverillaan viikonloppuna, jäi yöksikin. Tämä kolmonenhan meillä on tyttö 10v ja hyvä kaveri on poika, samanikäinen. Tulivat ennen hyvin juttuun, vuosi meni vähän sillain, että mietittiin että onko tullut mutka kaveruuteen, kun eivät ole enää niin kaveeranneet. Nyt kuitenkin ovat löytäneet ystävyytensä uudelleen ja tyttö on ikionnellinen. Ja kyllä sitä on itsekin ilo katsoa.
Kyllä nuo ystävyyssuhteet ovat niin tärkeitä. Ja täällä maalla ne nousevat vielä erilaiseen arvoon, kun kaverit eivät asu naapurissa, lasten kaverit asuvat 7-20 kilometrin säteellä, paitsi nelosella on tuossa naapurissa. Ei sitä välttämättä osaa tuolla lähiössä ajatella, jossa kaverit on aina saatavilla.

Itsellä on ystävät vähissä ja se on aika surullista, mutta minkäs teet. Pitäkäähän huolta ystävistänne ja ihmissuhteistanne.

2 kommenttia:

  1. Hei! Törmäsin blogiisi vahingossa ja elämäsi kuulostaa hyvin samanlaiselta kuin minun, tosin meillä vasta maatila hakusessa =).Oli mukava lukea arjestanne. Terveisin Eveliina, kuuden Äippä.

    VastaaPoista
  2. Heippa Eveliina! Kiva että löysit ja kiva kun tykkäsit :)

    VastaaPoista