torstai 21. maaliskuuta 2013

Päiväkoulua, iltakoulua ja yökoulua

Alakoululaisilla tänään yksi vuoden odotetuimmista päivistä. Lähtivät ihan normisti aamulla kouluun normaaliksi koulupäiväksi ja tulevat sitten iltapäivällä pariksi tunniksi kotiin. Lähinnä syömään ja pakkaamaan. Klo 17 pitää olla takaisin koululla. Pienemmillä on iltakoulu ja isommilla yökoulu. Raja menee siinä, että esi-2 luokkalaiset ovat iltakoulussa, heidät haetaan klo 20 koulusta pois kotiin nukkumaan, menevät sitten huomenna aamulla takaisin. 3-6 luokkalaiset ovat sitten yökoulussa eli yöpyvät koulussa ja jatkavat sitten huomenna aamulla suht normaalia koulupäivää. Hiukan aikasemmin pääsevät kuitenkin huomenna.
Vaihtelua normaaliin koulutyöhön ja kovasti tykkäävät ja odottavat tätä hetkeä.

Kevättä on ilmassa, vaikka pakkaset paukkuvat. Eilen oli tosi kylmä tuuli, tänä aamunakin vielä -15 pakkasta, mutta aurinko paistaa nyt. Mutta kissat ovat jo ihan kevätfiiliksissä, mouruavat kovasti ja ikävämpi puoli, pissailevat joka paikkaan. Kissanpissa haisee ulkona joka paikassa, mutta kuulunee kevääseen. Meidän papukaijat vissiin kans suunnittelevat pesimistä. paritelleet ovat ahkerasti  :)  ja pesäänsä pöyhineet. saapas nähdä miten käy. Johtuuko vain keväästä vai tuottaako tulosta.

Pajuissakin on kissat, viikonloppuna pitäisi alkaa oksia koristella, että pääsevät sunnuntaina virpomaan. Virvon varvon, tuoreeks terveek tulevaks vuodeks, vanhasta nuoreks, vitsa sulle, palkka mulle. Ohra pitäisi varmaan tänään jo kylvää, on vähän ehkä jäänyt viime tinkaan.
Pian siirretään kellojakin kesäaikaan, saa nukkua tunnin vähemmän, mutta tietää kevättä.

Vauvamaha alkaa olla iso, eikä jaksaisi enää odottaa  :)  No eipä tässä siihenkään kauaa, viikkoja huomenna 33. Eli nopeastihan se aika on mennyt, aina loppumetreillä tuntuu jumittavan. Onneksi vointi on kuitenkin suht hyvä ja kaikki tarvittavat arvotkin suht kohdillaan. Että pingviinikävelyä vaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti