lauantai 4. tammikuuta 2014

Ale

Ale on päivän sana tai ainakin tämän ajankohdan. Minkälaisia aleshoppailijoita ihmiset ovat? Saa kommentoida  :)

Itse pääasiassa tilaan netin kautta kaiken paitsi ruoan, oli sitten ale tai sen hetkinen tarve. Mies välillä pilkkaakin, että kaikki tulee helpolla nappia painamalla kotiin.....niinhän se kyllä onkin, moni asia saattaisi jäädä ostamatta ellei settishoppailu olisi niin tavattoman helppoa.

No erehdyin tässä ennen uutta vuotat lasten toivomuksesta lähtemään aleostoksille ihan irl. Ja kamalaa oli! Muutenkin olen varmaan erakoitunut täällä landella sen verran, että ihmisryysikset on mulle ihan oh no. Ahdistavaa, kuuja ja hiki.
Ja hirveästi löytyy aleshoppailumahdollisuuksia netistä ja mikäpä sen mukavampaa kuin surffailla niitä kotisohvalla. On aikaa ja rauhallista ja paljon paljon enempi vertailumahdollisuuksia.

Hirveästi en ole aleissa löytöjä tehnyt, toisaalta ei ole hirveästi nyt tarpeitakaan. Itselleni löysin parit kengät, farkut ja paidan. Ja kuopukselle muutamia vaatteita löytyi. Sekä iso kasa sukkia ja alusvaatteita on lapsilel tullut kannettua alesta, kun niitä kuluu. Että siinä se.
Tosin budjettikin aleostoksille alkaa olla aika pieni, kun ensin on joulu ja sitten alkaa alet ja rahat on jo kulutettu jouluun....

Mutta tämä perhe kyllä kuluttaa, kaikkea tarvitaan jatkuvasti. Isäni kalakaveri kerran kiteytti, että köyhän ei kannata ostaa halpaa ja se on kyllä totta. Esimerkiksi ulkovaatteissa yritän panostaa laatuun, niin kestäisi sitten seuraavalle. Kengissäkin joskus yritin, mutta meidän perheen muksut on kertakaikkiaan kengän tuhoajia, ei koskaan jää seuraavalle. Ja toisaalta se on kai hyväkin, kun käytetty kenkä ei välttis ole hyvä seuraavalle jalalle.

Ja meidän perhe tuottaa jätettä.....mua vähän hirvittää se määrä. Vaikka kaikki poltetaan, mitä voi, niin silti. Siihen tarvitsisi oikein todenteolla kiinnittää nyt huomiota. Ja mistä ihmeestä sitä jätettä kertyy. Ruokaa meillä ei onneksi mene hukkaan....mutta jääkaappi on silti aina tyhjä.....mutta onneksi sen sisältö osataan hyödyntää hyvin ja yritetään kyllä tarkkaan miettiä, millä se jääkaappi täytetään. Ja onhan se tällä porukalla pakkokin miettiä, kun ruoka maksaa hirveitä.

Tänään on se sirkuspäivä. Vanhin tyttö lähti jo kummeilleen ja menee heidän kanssaan aleshoppailemaan (tuolta tytöltä se kyllä onnistuu.....) otamme hänet sitten jostakin mukaan sirkukseen. Kuopus ei vielä pääse sirkukseen (ikäsyrjintää), menee hoitoon siksi aikaa. Se tietää taas kuopuksella unettoman seuraavan yön.....tosin eihän se ole mitään uutta, kuopuksen yöt kun on kaikki unettomia. nimim. väsynyt äiti.

Mukavaa loppiaisviikonloppua kaikille.

p.s. Kaikilel kaninpoikasille on löytynyt koti, vaikka mies oli ihan varma, että jäävät meille kaikki....

Ette ikinä arvaa kenen huoneen katosta??!!  Voihan JB  :)


3 kommenttia:

 1. Periaatteessa meillä ei aleshoppailua harrasteta... mutta käytännössä tämän kertaisiin aleihin on kaupoissa palanut parisataa, kun on puuttuvat talvivaatteet haettu ja jotain muuta oleellista. Ostettu olis samat ilman alejakin, ja samalla rahalla, mutta halvempia merkkejä :) Netistä en sen sijaan juuri mitään osta, kun tuntuu jotenkin vaikealta. Vaatteiden värit ja materiaalit on tosi vaikea arvioida pelkkien kuvien perusteella.

  VastaaPoista
 2. Öhöm! Tunnustanko heti alkuun, että toivoton ale-shoppailija :) !? Lisäksi klikkasin pari pakettia tulemaan tytölle - tosi tarpeellisia vaatteita, tietenkin.

  Ihana blogi. Sain just luettua kaikki postaukset!

  -Niina-

  VastaaPoista
 3. mä en tilaa periaatteesta netistä mitään,ihan siitä syystä,ett niin monesti on joutunu pettymään..koot ei vastaakaan odotuksia tai sitä mitä pitäs olla!Siispä vaikka en voi shoppailua sietääkään,tyttärien kanssa silloin tällöin pyyhkäistään naapuri-kaupunkiin ostoksille.Ale-ostoksilla en käy...

  VastaaPoista