maanantai 13. tammikuuta 2014

Pakkasukko

Lienee käynyt, mittari näyttää -16 ja se tuntuu kylmältä, kun on tottunut useampaan plusasteeseen ja vesisateeseen. Että nyt se talvi tuli, lunta ja pakkasta. ja lapset olivat miltei koko eilispäivän ulkona. Onneksi on omassa pihassa pulkkamäkija muutenkin lääniä touhuta.
Esikoisen jäälyhdytkin tuli valmiiksi, vastahan se vesi oli terassilla ämpäreissä odottelemassa edes pikkupakkasta kuukauden verran.
Nyt vihdoin jäätyi....

Niin vaan kävin taas keskustelua teinien kanssa, lähinnä tyttöjen, että onko parempi näyttää hyvältä ja palella vai pukeutua sään mukaisesti lämpimästi, ja olla omasta mielestään vähemmän tyylikäs. Minusta niillä asioilla ei ole mitään tekemistä keskenään. Ja vaikka ei pitkiä aikoja tarviikaan olla pihalla, jos bussi tulee ajallaan. Mutta mitä jos bussi hajoaa tuonne johonkin metsätaipaleelle tai ajaa ojaan tms, niin kylmähän siinä tulee odotellessa. Äitikään ei pääse salamana hätiin, kun olen tänään autoton. Ihan hitusen meinasi muistin sopukoista pyrkiä esiin omat teiniaikani ja kenties samat ongelmat, paitsi, että silloin ei kyllä bussi kuljettanut vaan laitettiin vaan tossua toisen eteen, huvitti tai ei. ja silloin oli välitunneilla ulkoiltava, yläasteellakin, nykyään ei tarvitse. Ikävä kyllä. Ja meillä on ainakin teinineiti, joka ei ulkoile, jos ei ole pakko.

Olenkin tainnut unohtaa mainita tai en ole kerennyt, että meidän kuopus liikkuu. Ja kuinka olikaan päässyt unohtumaan, kuinka rasittavaa on, että vauva lähtee liikkeelle. Esikoista odottaa kuin kuuta nousevaa, koska se lähtee liikkeelle, miksei se jo lähde......mutta sitten sen jo tietää, mitä se on, vaikke välttämättä muista. Pikkumies löytyy kaikki roskat, vaikka olisi juuri imuroitu. Pikkuväeltä putoaa hamahelmiä ja vaikka mitä pientä, jonka luokse tuo liikkuva vauva kiitää huippunopeasti roskankiilto silmissä. J akuinka nopeasti se pieni ihminen kaataa koiran vesikupin, vaikka vahdin ja seison vieressä ja kuinka nopeasti se saa itsensä siihen vesilammikkoon....ja monta muuta vastaavaa tilannetta.

Ja kuinka se liikkuminen vaikuttaa uniin, ei ole tuo pieni mies nukkunut koskaan hyvin. Mutta nyt liikkumisen myötä, se ei nuku enää lainkaan.....yölläkin liikkuminen mielessä ja jos ei lähde liikkeelle, niin ainakin suunnittelee sitä, eikä ainakaan nuku....huoh. Vanhemmat niin mielellään nukkuisivat yönsä....*haukotus*

Mukavaa alkanutta viikkoa......


1 kommentti:

  1. Ihana talvi!

    Tuo koirankuppi on meillä myös ollut vähän ongelma. Nyt ei juuri ole se aika,mutta hyvin on muistissa...

    Hyvää viikkoa sinne,koko joukolle!

    VastaaPoista