tiistai 18. helmikuuta 2014

Kohta on taas loma....

....niin kellä, mullapa tietysti, kun kaikki lapset on kotona  :)  No ei ole ainakaan aikaisia aamuherätyksiä, että siltä osin on loma juu.
Meillähän tyypillisesti sairastetaan lomalla. No meillä sairastetaan nyt jo hyvissä ajoin, mutta kerkeehän tässä vielä iskemään tauti jos toinenkin ja tämäkin tauti voi jatkua vielä silloin.
Esikoinen aloitti viime viikolla jäätävällä kurkkukivulla ja kuumeella, sitten tuntui, että parantuu, ja viikonloppuna alkoi valittaa korvaansa. No eilen päästiin lääkärille ja korvatulehdushan se oli. Ensimmäinen tuolla esikoisella ja ikää pian 15 vuotta. Vaikka suurin osa sisaruksista on korvakierteisiä.
Esikoisen kohdalla tuo lääkitys on vaan inasen hankalaa, kun ei pysty nielemään pillereitä, vaan kyökkii ne, vaikka olisi palasteltu pieniin paloihin. Onneksi on suussasulavia särkylääkkeitä jo isoillekin ihmisille. Ja nyt ostin lääkemurskaimen, jolla saadaan antibiootit ihan jauheeksi.

Ekaluokkalainen on myös eilen ja tänään ja varmaan huomennakin poissa koulusta, kun on kuumeessa ja kovassa yskässä, että niinhän se etenee. Harmi vaan, että hällä olisi tänään ollut vuoden ainoa uimahallireissu koulusta, joka jäi nyt sitten väliin. Tunsin hiukan piston taas sydämessäni, kun tulee vietyä lapsia uimahalliin tosi harvoin. Kylpylässä tulee käytyä silloin tällöin, kun se on lähempänä, mutta siellä ei sitä matkaa tule uitua, eikä uimarannalla kesällä. Nyt tarvitse ottaa itseä niskasta kiinni, vaikkakin uimahalliinon pitkä matka.

Meillä on isännän kanssa viikonloppuna parisuhdeviikonloppu, tai pitäisi olla. Joka puolella riehuva vatsatauti uhkaa joka puolelta, joten saapa nähdä kuinka käy. Pessimisti mikä pessimisti. Mutta emme ole vuosiin olleet miehen kanssa yötä poissa kotona kahdestaan. Ja nyt on oikein hotelli varattuna ja mennään kaveripariskunnan kanssa syömään ja nautitaan aikuisten seurasta. Jee. Ihanaa. Pelkään vaan, että ei tule onnistumaan....

Joku lukijoistani kyseli sähköpostiani, samaiseen kommenttiin vastattu eli laitahan postia tulemaan  ;)

Nyt pikkumies on sitä mieltä, että vaatteet päälle ja nukkumaan eli sitä hommaa siis. Ai niin, kummasti arki helpottui pienellä jutulla, tehtiin kolmeksi viikoksi ruokalista. Nyt ei ole joka päivä miettimistä, että mitäpä tänään eikä kaupassa miettiä mitäs tänään kaupasta, eikä ole aina sitä yhtä ja samaa, vaan tehtiin monipuolinen lista. Joka päivä varmasti joku nurisee, mutta ei voi mitään....tai no eilen ei narissut kuin isäntä  :)  Tonnikalapasta uppoaa kaikkiin muihin.

Mukavaa hiihtolomaa niille, kenellä se jo on ja mukavaa loman odotusta, kenellä se on edessä.


1 kommentti:

  1. Meillä loma on edessä ja ollaan toipumassa taudista!

    VastaaPoista