keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Tilastotiedettä

Näin suurperheenä törmää usein monenlaisiin kysymyksiin, esim. paljon teillä kuluu maitoa päivässä tai viikossa, minkälaisella autolla te ajelette, oletteko lestadiolaisia tai jonkun uskontokunnan edustajia, miten te mahdutte (kun on pieni talo) jne.

Noh, yksi päivä näitä tuossa mietin. Tai no ei kaikkia tarvinnut toki miettiä  :)

Mutta maitoa menee päivässä varmaan vain kolme purkkia tai neljä, mikä on kai ihan ok, viikossa menee varmaan 25-20 litraa. Osa on tavallista ja osa laktoositonta. Leipää menee 1-2 isoa paahtoleipäpakettia päivässä ja sen lisäksi 1-2 ruispuikulapaketti, mutta ruoalla ei syödä leipää, paitsi keittopäivinä.
Perunoita keitetään kerralla yksi 2 kg:n pussi, se riittää koko porukalle, koska kaikki ei tykkää perunasta. Makaronia keitetään kolme pussia kerralla eli  1.2 kg, siitä saattaa jäädäkin. Riisiä keitetään kerralla yksi pahvirasia, onko siinä kilo?
Jauhelihaa menee yhteen kastikkeeseen noin kilo ja siitä saattaa jäädä isänne evästä.

Juustoa ostetaan aina iso, reilun kilon mötikkä ja kauankohan se kestää? Muutaman päivän-vajaan viikon. Leikkelepaketti ei kauaa kestä ja yhdestä kurkusta ei riitä kaikille. Iso 600 gramman florarasia hupenee nopeasti, olisiko parin päivän juttu.....Ketsuppia kuluu paljon  :)

Vessapaperia menee pari rullaa päivässä. Talouspaperiakin kuluu paljon, mutta se ei ole välttämättömyys.
Tiskiainetta ja pyykinpesuainetta kuluu....tiskikone pyörii vähintää kaksi kertaa päivässä, joskus jopa kolme. Pesukonetta pitäisi pyörittää ainakin kerran päivässä, mutta aina en viitsi, niin sitten se pitää pyöriä toisina päivinä useamman kerran. Nyt kun vaihdoin ne lakanat kerralla niin olen pessyt pyykkiä noin kolme koneellista joka päivä.

No autoon kertyy kanssa kilometrejä, vaikka se ei liitykään suurperheeseen, vaan välimatkoihin. Mies ajaa työmatkaa noin 70 kilsaa/suunta eli 140 kilsaa joka päivä. Itse kulutan tiistai, keskiviikko ja torstai-illat tuolla kylillä 2-3 tuntia, kun en viitsi ajella tuota 23 kilsan matkaa edestakaisin. Mutta miltei joka päivä ajan vähintään 60 kilsaa, joskus enemmänkin, viikonloppuisin en paljon ajele.

Jokaisella on vähintään kahdet kengät, suurimmalla osalla enemmän+saappaat, niin meidän eteisessä on ainakin 30 paria kenkiä, ja kun eteinen on pieni kuin kärpäsen p* niin aina on sekaisin. Samoin kaikilla on esillä vähintään kaksi takkia, niin se on jo helposti 20 takkia. Rukkasista ja pipoista puhumattakaan. Samoin siinä eteisessä on nyt luistimia ja kypäriä ja mailoja.....ja ulkona on seinän vieressä 7 paria suksia, jotka tosin saa viedä varmaan jo säilöön.....

Makuuhuoneita on vain neljä eli useampi lapsi jokaisessa huoneessa, eivätkä näytä siitä kärsivän  :)

Siinähän sitä tilastotiedettä hiukan....


6 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin tutulta! ;) Meillä on eteinen aina ihan hyrskyn myrskyn vaikka joka päivä koitan sen järjestää. Sanoisinko että ihan mahdoton homma.

  VastaaPoista
 2. Joo, tuttua! Kamalan vähän teillä menee maitoa :D Vai oiko noi 1,5 litran purkkeja ? Meillä on margariinina Floran sellainen kilon pänikkä, riittää sitten VÄHÄN pidempään. Lisäksi rasiasta saa hyvän pakastuspurkin, on siis kovaa muovia.

  VastaaPoista
 3. Juu, meilläkin on se kilon pönikkä käytössä aika ajoin. Mutta kun sitä saa tuolta s-marketista, mutta supermarketista ei, niin riippuu vähän kummassa kaupassa käyn :) Ja meillä menee tosiaan vähän maitoa, esikoinen ei juo maitoa lainkaan, eikä mies kuin kahvissa. Ja muroja meillä ei syödä, niihinhän menis hirveästi maitoa.

  VastaaPoista
 4. Joo kaupasta riippuen meilläkin välillä mennään, kun ei lähikaupasta saa oikein mitään suurperheelle sopivaa, jauhelihatkin 250 gramman paketeissa, huoh....

  VastaaPoista
 5. Voiko sinulle laittaa sähköpostia?

  VastaaPoista