sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Ensimmäinen adventti

Tänään oli tämän joulunodotuksen ensimmäinen adventti. Ja toistan itseäni, mutta eihän se todellakaan siltä tunnu, kun vettä tulee kaatamalla. Hetken tuli illansuussa lunta ja lapset menivät heti innolla ulos, mutta eipä ollut pitkä ilo se, taas ropisee kun vettä tulee.

No me olemme silti päässeet joulunodotuksen fiilikseen aika hyvin. Toki on opiskeltu historiasta keskiaikaa ykkösen ja kakkosen kanssa, toisella oli jotenkin hallussa, toisella ei mitenkään. Mutta äidillä palautui taas mieleen ristiretket ja Kalmarin unionit. Kolmosen kanssa on opiskelti luonnontietoa, eristeitä, pintavettä ja pohjavettä, siirtolaisuutta ja pakolaisuutta. Tiedättekä miten hehkulamppu toimii, miksi se valaisee? Minäpä tiedän ja osaan vastata siihen, mutta ennen en kyllä osannut. Siis ei ole yhtään haittaa tuosta peruskoulun asioiden kertaamisesta. Tosin minun aikanani ei ollut luonnontietoa, olisko ollut ympäristöoppi....

Ja palataan siihen joulun odotuksen tunnelmaan. Kynttilät ovat palaneet koko päivän. Yksi isän kuvan vieressä, isän muistolle  <3 , kuinka häntä kaipaankaan.... leivoimme lasten kanssa ekat piparit ja ekat joulutortut. Hyviä oli. Leipomisen lomassa kuuntelimme joululauluja. Jouluverhotkin jo laitoin keittiön ikkunaan.

Mutta kertokaapa missä on meidän jouluvalolaatikko??  Ei löydy niin mistään! Tiedän, että kaikki jouluvalot riisuttiin yhteen ja samaan laatikkoon, mutta missä on se laatikko? Ei missään. Mielestämme joka paikka on tutkittu, ja kun ei se nyt mikään pieni laatikko ole.

Joululahja-asiatkin on hyvällä mallilla, tosi hyvällä itseasiassa, siinä asiassa olen ollut reipas. Ja ei jouluun liittyvää....tai no kai se siihenkin tavallaan, pyykkivuoret on poissa!


Monen sortin leipureita!

2 kommenttia:

  1. Minun oli tarkoitus ostaa tänä vuonna lahjat ajoissa...vielä en ole yhtäkään ja inhoan sitä ruuhkaa mikä joulun alla kaupoissa on.
    Teillä on iloisen näköisiä pipareitten syöjiä.

    VastaaPoista
  2. Mä taas löydän jouluvaloja kyllä, toinen toistaan rikkinäisempiä.. Nyt mä todella toivon että ne säilyy ehjänä kun on kunnon paikka säilyttää. Kertakäyttökamaa nää uudet. Ärsyttävää! Ja sadasta lampusta kiva ettiä sitä hajonnutta :) Ihanaa joulunodotusta teille :)

    VastaaPoista