torstai 10. marraskuuta 2011

Ruoanlaitto on pakkopullaa!

Voi, että minä en voi sietää ruoanlaittoa! kun sitä tarvii tehdä aina ja paljon ja kun osa porukasta on nirsoja. Ja en tykkää käydä ruokakaupassa, kun se niin tiiviisti liittyy tohon ruoanlaittoon, huoh.

Meidän lapset söisivät aina makaronia ja kanakastiketta, siis aikuisten oikeesti aina!  ja meillä se ei kertakaikkiaan miehen kanssa enää uppoa. Ja kun ei viitsi tehdä montaa ruokaa, montaa kertaa päivässä. Ja meillä kyllä siis tehdä joitakin ruokia siltikin vaikkei olisi kaikkien makuun, pakkohan se on, muuten me syötäis aina sitä yhtä ja samaa. Sitten kuunnellaan vaan napinaa, yök, en tykkää. sekin on niin ärsyttävää, oot vaivalla tehnyt ruokaa....yök, mä en ainakaan syö tota.

Esikoinen ei tykkää syödä perunaa, eikä vihanneksia, paitsi porkkanaraastetta. Ja esikoinen (12v) ei vieläkään tykkää syödä paahtoleivästä kuoria, joka ei jotenkin mene ymmärrykseeni. Kakkonen ei syöä juuri mitään, ei mielellään lihaa, ei makkaraa, ei vihanneksia, ei hedelmiä, ei vaaleta leipää jne. perunaa ja voita syö usein peliltään. Jollakin sekin elää. Kolmonen syö mitä vaan, oikeastaan kaikki uppoaa, riisi ei kuulu lemppareihin, mutta sitäkin syö, hälle menee kaikki salaatitkin ja sienet. Nelonen taitaakin olla nirsoista nirsoin, kakkostakin nirsompi. Nelonen ei syö perunaa edes ranskalaisina. Silti kasvaa pituutta enempi kuin kukaan vanhemmista. Mutta ei sano yök, jättää vaan syömättä. Koulussa ei syö juuri koskaan mitään.
Vitonen oli miltei kaikkiruokainen noin kolmivuotiaaseen saakka. Hällä oli kyllä pahat allergiat noin kaksivuotiaaksi, mutta silti söi kaikkea mitä sai ja sen jälkeenkin. Sitten alkoi ronkelointi, ehkäpä tuo isompien ronkelointi vaikutti, hän ei missään tapauksessa laita suuhunsa perunaa, jauhelihaa tai tomaattia. Toki on muitakin mitä ei syö, puuroja ei ainakaan. Kutonen on aika kaikkiruokainen, mutta pizzaa ei suostu syömään.
Seiska on kaikkiruokainen....vielä, mutta ehkäpä se nirsoilu siitä kehittyy.

Eli tee tässä sitten ruokaa ja mieti mitä syödään. Toisaalta vähän mieluummin tekisin, jos joku vaikka miettisi valmiiksi....ei oo helppoo.

Ja mitä maksaa ruoka meidän perheessä? Ihan hirveitä, en ole laskenut, koska alkaisi ahdistaa, aina sieltä kuitenkin tarvitsee sitä tavaraa kantaa kamelin lailla.Että jos menisi vaikka syömään.

2 kommenttia:

  1. Mä oon niiiiiiin samaamieltä! Mä vihaan ruoanlaittoa! Se on todellakin pakkopullaa. Ja justiinsa ne ihanat kommentit "yök, en syö"..

    VastaaPoista
  2. Kukkuu! Täällä toinen kotiäiti joka INHOAA ruuanlaittoa! Meitä ei sentis ole kuin neljä ja kaikkea syödään paitti kaalikeittoa, mutta tälläporukalla pystyy vielä ronklaan ruualla. Kaksi eriruokaa on ihan helppoa vielä. Nyt ollaan muutettu ja ei ole tiskikonetta ja keittiössä on pienet kaapit niin ärsyttää toi ruokahomma vielä enemmän! Ja ruokakauppa, argh! Sympatiat täältä ettäs pystyt moiseen tuollasella väkimäärällä :) Ja mukavaa joulunodotusta :)

    VastaaPoista